منازعات آینده

تجزیه و تحلیل جنگ‌های آینده

بخش دوم

تجزیه و تحلیل جنگ‌های آینده – بخش دوم

وب سایت مدرن وار که با هدف آشنا نمودن مخاطب با مباحث منازعات نوین پا به عرصه فعالیت گذاشته است و در راستای رصد مطالب تولید شده در اندیشکده های خارجی و بر خلاف بسیاری دیگر از تولید کنندگان محتوا در کشور که تنها به ارائه مطالب تولید شده در کشورهای غربی و علی الخصوص آمریکا می پردازند، به بررسی اندیشکده‌های کشورهای مختلف جهان پرداخته و موارد مرتبط با فعالیت خود را انتخاب و به مخاطب علاقه‌مند عرضه می دارد و بدین شکل دیدگاه‌های متفاوت موجود در عرصه جهانی را برای ارزیابی بهتر در کنار هم قرار می دهد. در این راستا مطلب تجزیه و تحلیل جنگ‌های آینده از اندیشکده RIAC (Russian International Affairs Council) کشور روسیه انتخاب و در چند بخش به علاقه‌مندان تقدیم می‌گردد. امید است این روند مورد استفاده مخاطبان قرار بگیرد.

برای مشاهده بخش اول این مقاله به لینک زیر مراجعه فرمایید :

تجزیه و تحلیل جنگ‌های آینده – بخش اول

در بخش فناوری اطلاعات، علیت مستقیم توسط قانون مور تعیین می شود که بیان می کند قدرت کامپیوتر به صورت نمایی افزایش می یابد. پیش بینی های مثبت انجام شده براساس این قانون اکنون با گزارش هایی مبنی بر اتمام ظرفیت میکروالکترونیک مبتنی بر سیلیکون جایگزین شده است. بسیاری از تولیدکنندگان از ظهور ترانزیستورهای نانومتری خبر می دهند. کوچک سازی بیشتر منجر به عدم قطعیت های کوانتومی – مکانیکی خواهد شد، در حالی که افزایش اندازه ترانزیستورها شامل سرعت انتقال اطلاعات محدودی خواهد بود که با سرعت نور تعیین می شود. یکی از راه های پرداختن به این وضعیت، روی آوردن به میکروالکترونیک مبتنی بر کربن (برای مثال مبتنی بر گرافن)یا محاسبات کوانتومی است. باتوجه به محاسبات کوانتومی، به نظر می رسد حفظ انسجام یک مشکل جدی باشد.

همه این عوامل علی مستقیم و معکوس را نمی توان پیش بینی کرد؛ آن ها از طریق تحقیقات علمی شناخته می شوند و تنها در این صورت است که دانشمندان به دنبال توضیح آن ها در قالب فرضیه ها و نظریه ها هستند. بنابراین، نمی توان نقطه بحرانی برای بشریت را پیش بینی کرد. با این حال، درک چگونگی توسعه این روندها به ما اجازه می دهد پیش بینی تقریبی برای قالب ها و روش های جنگی آینده داشته باشیم.

همچنین، پیش‌بینی جنگ‌های آینده، به‌ویژه از نظر سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته، ممکن است شامل ترسیم قیاس‌ها به‌عنوان روشی از شناخت علمی باشد که امکان کسب دانش در مورد سیستم‌ها، اشیاء یا پدیده‌های خاص را بر اساس شباهت آنها با سایر سیستم‌ها، اشیا یا پدیده‌ها فراهم می‌کند. یکی از مؤثرترین روش‌ها در توسعه سیستم‌های فنی، قیاس با طبیعت یا به‌طور مشخص‌تر، با زیست‌شناسی است. علاوه بر این واقعیت که بشریت همیشه به طور غیرارادی اختراعات خود را بر اساس مشاهدات دنیای خارج بنا کرده است (بنابراین، از بال های پرندگان به بال های هواپیما، از ابرها به بالون های هوای گرم و از بوته‌های تیغ غلتان به چرخ الهام گرفته)، زیست سازه شناسی(بیونیک) اخیراً بخشی از فرآیندهای طراحی شده است. از این نظر، استفاده از قیاس‌های طبیعی برای پیش‌بینی حتمی چگونگی تکامل WMSE ها نیز مفید به نظر می‌رسد.

مناسب ترین قیاس، قیاس تکامل بیولوژیکی است (این اصطلاح از کلمه لاتین evolutio به معنای گسترش گرفته شده است). حتی بدون هیچ تحلیل عمیقی، می توان به شباهت های تکاملی تک یاخته ها، دوزیستان بی ضرر، پانگولین های خطرناک، دایناسورهای غول پیکر، پستانداران چالاک و باهوش و توسعه فنی سلاح سرد، سلاح های پرتابی، سلاح های گرم، استحکامات رومی، تانک های جنگ جهانی اول، هواپیماهای بدون سرنشین مینیاتوری و ربات های کوچک و جمع و جور پی برد.

این امر به ما اجازه می دهد تا تعریف موازی زیر را از تکامل بیولوژیکی (فنی) ارائه دهیم: توسعه طبیعی (مصنوعی) طبیعت (یک سیستم تسلیحاتی) همراه با تغییرات ژنتیکی (تغییرات در اصول طراحی و راه حل های فنی) در جمعیت ها (انواع WMSE)، سازگاری‌ها (تغییر ویژگی های WMSE برای مطابقت با ویژگی‌های دشمن)، گونه زایی (ایجاد انواع WMSE جدید) و انقراض گونه ها (کهنگی انواع WMSE) و تحول اکوسیستم ها (تحولات اقتصادی و صنعتی) و به طور کلی زیست کره (به طور مساوی برای سلاح ها و سخت افزارهای نظامی) اعمال می شود.

اگرچه ممکن است به نظر برسد که تکامل یک فرآیند آرام، پیوسته و یکنواخت است، که در جریان آن هر چیز مفید حفظ می شود و هر چیز نامناسب دور انداخته می شود، اما این تصور فریبنده است. تکامل حیوانات، قارچ ها، گیاهان و … ، به طور مداوم با تغییرات لحظه ای، جهش ها و دو شاخه شدن ها مانند تقسیم مهره داران به ماهی ها، مارمولک ها و پستانداران و به دنبال آن تقسیم پستانداران به مارمولک ها و جفت داران؛ تقسیم جفت ها به نخستی سانان و تمام گونه های دیگر و غیره مشخص می شد، تا زمانی که ساهنتروپ ها به شامپانزه ها و … تقسیم شدند.

تکامل فنی ممکن است منجر به ایجاد سیستم های فکری شود که قادر به تصمیم گیری منطقی در تعداد نامحدودی از موقعیت های مختلف هستند که هر الگوریتمی را به چالش می کشند.

 

درست مانند تکنولوژی، که در امتداد مسیر از مکانیزاسیون به اتوماسیون و سپس از اتوماسیون به هوشمندسازی پیش رفت، و تکامل بیولوژیکی به سمت افزایش «روانی» قدم نهاد: از ساده‌ترین واکنش‌های آمیب تا رفتار اجتماعی نسبتاً پیچیده حشرات اجتماعی؛ از الگوهای رفتاری بدوی دوزیستان تا رفتار بسیار متنوع پستانداران انسان نما. و در نهایت، تاج تکامل بیولوژیکی هومو ساپینس بود که از نظر توانایی تفکر یعنی توانایی اکتساب آگاهی برای تسلط بر خود و آگاهی از خود به عنوان یک شیء خاص با ثبات ذاتی و یک اهمیت خاص ، با بقیه دنیای حیوانات متفاوت بود. این دیگر توانایی صرف شناخت نیست (حیوانات این را دارند)، بلکه شناخت خود است. نه فقط برای دانستن (حیوانات نیز می توانند این کار را انجام دهند)، بلکه بدانید که شما می دانید، یعنی هدف افکار خود فرد باشید. تکامل فنی ممکن است منجر به ایجاد سیستم های فکری شود که قادر به تصمیم گیری منطقی در تعداد نامحدودی از موقعیت های مختلف هستند که هر الگوریتمی را به چالش می کشند. چنین سیستم‌هایی از طریق بهبود مستمر بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار هوش مصنوعی، تغییرات گسسته جزئی مبتنی بر فناوری‌های همگرایی NBIC و جهش‌های جهانی ناشی از «انتقال شخصیت و آگاهی انسان به رسانه‌های غیر زیستی» تکامل خواهند یافت.

 

ادامه دارد …

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا